dissabte, 12 de febrer del 2011

TOC: El cas de l'Emi

Aquest és el video que us volia passar a la meva exposició. En ell coneixerem el cas de l'Emi, un home que té el TOC des de fa anys. És tan greu el seu cas que fins i tot presenta diversos rituals.


Amb el vídeo podre contestar les preguntes que us vaig passar, que ajudaran a compendre millor la meva explicació.


Per cert, en el vídeo es presenten dos casos de TOC, però les preguntes estan només dirigides al primer.


TOC (Caso clinico)
Cargado por raulespert. - Descubre más vídeos de ecología y sociedad.


1.      L’Emi no té un sol ritual. Podem establir una relació entre alguns d’ells, una idea comuna?
Podem veure que en alguns dels seus ritual es repeteix el mateix número, el setze. Moltes de les seves compulsions estan basades en els números, en fer alguna cosa en un determinat temps o en comptar.

2.      Quina explicació dóna l’Emi al fet de què moltes persones no s’adonin de que tenen TOC?
Diu que les compulsions són identificades com a simples manies, sense associar-ho mai a una malaltia. La gent que envolta a la persona també ho pot veure com simples manies. La persona, tot i pensar que són manies, no les pot evitar i es totalment conscient que les està fent. Els rituals acaben desembocant en altres problemes psicològics, els quals la persona difícilment associarà amb les seves “manies”.

3.      L’Emi fa molts anys que té TOC. L’ha presentat sempre de la mateixa manera?
No, amb el temps les seves compulsions han anat canviant. Com ell mateix diu li han aparegut noves, han desaparegut unes altres, i fins i tot se li han repetit algunes.

4.      L’Emi diu que el TOC no és contagiós i té raó. Però si ho relacionem amb un punt de l’explicació anterior sobre el TOC i la relació familiar podem dir que:
Tot i que el TOC no és contagiós sí que és veritat que hi ha una tendència a tenir-lo si el té algú proper a tu. No té res a veure amb els virus o els gens de la persona, està més relacionat amb una mena d’imitació inconscient.

5.      L’Emi vol donar remei definitiu al seu problema. Quin és el aquest remei i perquè està decidit a portar-ho a cap, quina explicació ens dóna?
L’Emi vol solucionar el seu problema a través de la psicocirurgia. Porta molts anys amb la seva malaltia, la qual l’ha portat molt de patiment, i veu aquesta tècnica com la seva solució definitiva.


Ainoa Olmo González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada